moeder dochter uitjes tips en ideeen

Tips voor leuke moeder dochter uitjes

Ben je op zoek naar tips voor leuke moeder dochter uitjes? Lees dan even verder, want hieronder vind je heel veel ideeรซn voor quality time met je mini-me!

Quality time met je kind

Een uitje met het hele gezin is fijn, maar soms kan het ook zo heerlijk zijn om even quality time met een van je kinderen te hebben. Even alle aandacht voor elkaar. Net als dat het fijn is om samen met je zoon eens iets te doen – bekijk hier ook het blog met tips voor vader zoon uitjes – zijn er ook zoveel leuke en speciale moeder dochter uitjes te bedenken.

Speciaal voor alle moeders die binnenkort een moeder dochter uitje wil plannen, zet ik hieronder een aantal tips op een rij. De tips kunnen trouwens ook heel handig zijn als je bijvoorbeeld nog een Moederdag cadeau zoekt en je mama wilt verrassen met een leuk uitje!


Samen mooie foto’s maken

Ik wil ook nog eens naar een Instagram museum met mijn kids. Daar vind je zoveel leuke en fotogenieke plekken om toffe foto’s te maken die je daarna wel of niet op Instagram wilt delen. Wil je ook eens naar een Instagram museum? Er zijn er meerdere in Nederland. Welke dat precies zijn, lees je in mijn blog Instagram museum: welke zijn er allemaal?

Nog een leuk uitje is Madame Tussauds in Amsterdam. Daar kun je samen met je dochter op de foto met Koningin Maxima of Ariana Grande. Kaartjes kopen kan hier.


High tea

moeder dochter uitjes tips en ideeen,high tea moeder en dochter

Deze mag zeker niet ontbreken in het rijtje met leuke moeder dochter uitjes: een high tea! Het leuk van dit uitje is dat je het zowel thuis als ergens anders kunt doen. Haal een heleboel lekkere zoete (en eventueel hartige) dingetjes in huis of ga samen gezellig bakken. Leg alle lekkernijen op een mooie etagere, grote pot thee erbij en maak er een mooie middag van. Echt even aandacht voor elkaar. Wedden dat jullie heel wat te bespreken hebben? ๐Ÿ™‚


Moeder dochter uitjes tip 3: tutten

Dit is ook zo heerlijk om te doen. Ga samen lekker naar een wellness centrum of tover je badkamer om tot een echte spa. Haal de scrubcrรจme tevoorschijn en neem daarna een lekker maskertje. En ga fijn nagels lakken samen. Vinden wij hier thuis heel leuk! Mijn dochter heeft zelfs een eigen GoGlam Nail Salon, waarmee we onze nagels regelmatig een ‘mooie’ manicure geven. Zo leuk ;-).


Workshop doen

Een workshop doen met je dochter, is ook heel gezellig. Zo lijkt het mij heel leuk om eens bonbons of samen te gaan schilderen of zoiets. Zo las ik dat je ook zelf een Delfts Blauwe tegel kunt beschilderen. Lijkt mij superleuk om te doen! Meer informatie


Shoppen

Winkelen mag ook zeker niet ontbreken in het rijtje met moeder dochter uitjes! Wat heb ik dat tijdens de lockdown gemist zeg. Gewoon even lekker ergens shoppen samen op een woensdagmiddag en dan gezellig een taartje eten. Als het kan, gaan we dit zeker weer eens doen en maken we er een echt moeder dochter uitje van!


Moeder dochter uitje: nachtje of weekendje weg

Een vriendin van mij gaat regelmatig met haar dochter een nachtje weg. Ze kiest dan een leuke accommodatie uit, waar ze van allerlei leuke dingen samen kunnen doen. Omdat ik ook van plan ben om dit eens te gaan doen, ben ik eens op zoek gegaan naar hotels die leuk en bijzonder zijn voor een moeder dochter uitje. Denk bijvoorbeeld aan een knus kasteel, een hotelkamer aan zee, een schattig tuinhuisje en overnachten op een echt schip…


Nog een leuk moeder dochter uitje: samen uit eten

Na een dagje uit met je dochter, is er niets fijners dan samen heerlijk bij een restaurantje neer te strijken en te genieten van een heerlijke maaltijd. Of je dat nu doet bij een leuk pannenkoekenrestaurant of bij een chique restaurant: dat is helemaal aan jullie. Het belangrijkste is dat jullie het gezellig hebben samen!


Naar de film

Ook zo’n heerlijk moeder dochter uitje: samen naar de film! Popcorn erbij, M&M’s… Als het allemaal weer kan, gaan we weer. Zo snel mogelijk! Een tijdje geleden ben ik samen met mijn dochter naar Frozen 2 geweest. En ik was niet de enige moeder die daar samen met haar dochter was. Heel wat moeders hadden zich – net als hun dochters – verkleed als Elsa… Wel leuk als je dat doet/durft. En je kind vindt het vast geweldig!


Show/theater

Toen mijn man en ik vijf jaar getrouwd waren, zijn we met het gezin naar een voorstelling van The Lion King geweest. Heel bijzonder vond ik dat en ook wel heel leuk om als moeder dochter uitje te doen denk ik. Zo’n theater is toch heel speciaal, zeker voor kinderen…

Ik heb trouwens gehoord dat er ook nog een voorstelling van Aladdin aan komt. Daar zou ik ook nog wel graag naartoe willen met mijn gezin! En wat dacht je van de Sound of Music…?


Welk moeder dochter uitje vind jij het leukst?

Zie ook: