peuterbed,hip peuterbed,hip juniorbed,juniorbed bopita,peuterbed scandinavisch

Peuterbed: een perfecte tussenoplossing!

Een peuterbed: met een jaar of twee, waren mijn kinderen er klaar voor om in een groter bed te slapen. Vooral bij de oudste merkte ik dat hij er aan toe was. Regelmatig was hij onrustig en stond hij te springen in zijn babybedje. Daarnaast probeerde hij zelf wel eens uit zijn ledikant te klimmen. Tijd voor een ‘bed voor grote kindjes’ dus!

Voor- en nadelen van een peuterbed

Natuurlijk is de overgang van een babyledikant naar een groter bed even wennen voor je kind. Je kind kan ineens zelf zijn/haar bed in- en uitstappen: een hele verandering! Toen mijn kinderen over gingen naar een peuterbed, zeiden we de slaapzak ook gedag en was het ook tijd voor een junior dekbed en een kinder hoofdkussen. Persoonlijk vind ik een peuterbed, ook wel juniorbed genoemd, erg fijn. Ik vind het meer geborgenheid geven dan een gewoon eenpersoonsbed en je kind kan eerst even wennen voordat hij of zij in een groot bed gaat slapen.

Twijfel je nog of je voor een peuterbed zult gaan of voor een gewoon ledikant? Hieronder nog even de voor- en nadelen van een juniorbed voor je op een rij:

Voordelen:

  • Kleiner dan een gewoon eenpersoonsbed (peuterbed ca. 150 cm x 70 cm).
  • Biedt meer geborgenheid dan een gewoon eenpersoonsbed.
  • Minder risico op vallen, door hogere zijkanten en valhekje.
  • Goede voorbereiding op een gewoon eenpersoonsbed.
  • Je houdt meer ruimte over in de slaapkamer.

Nadeel:

  • Na een aantal jaren groeit je kind er weer uit (peuterbed is tot een jaar of 7).

Natuurlijk bepaal je helemaal zelf of je gaat voor een peuterbed of een gewoon eenpersoonsbed. Hieronder zetten we in ieder geval een aantal hele leuke peuterbedjes voor je op een rij:

Wit peuterbed / bedbank

peuterbed,bopita peuterbed,wit peuterbed met lade,juniorbed met lade,juniorbed bopita
Wit peuterbed met lade…

Een mooi wit peuterbed in de vorm van een bedbank. Naast dat je kind hier heerlijk kan slapen, is het ook super relaxed chillen op deze bedbank. Een mooi junior dekbedovertrek en leuke kussentjes erbij en klaar! Zie je je kleintje al zitten met zijn/haar vriendjes? De lade is trouwens ook superhandig; deze kun je er apart bij bestellen. Meer informatie over dit bed voor je kleintje vind je hier.

Een meegroeibed met drie verschillende standen

peuterbed,ikea meegroeibed,busunge meegroeibed,ikea peuterbed
Dit meegroeibed van IKEA is superhandig!

Dit leuke meegroeibed kan in drie verschillende standen geplaatst worden. De eerste stand gaat tot 139 cm, de tweede tot 174 cm en de derde tot 209 cm. Met dit bed kan je kind dus een aardige periode vooruit! Hier te koop voor slechts € 149,-.

Een prinsessen peuterbed…

peuterbed,meisjes peuterbed,roze peuterbed,juniorbed meisje,romantisch peuterbed
Een peuterbed voor prinsessen…

Superschattig toch, dit roze bedje?! Het ideale bedje voor kleine prinsessen. Leuk in combinatie wat schattige kinderkamer accessoires. De afmetingen van dit leuke kinderbedje zijn als volgt: 70 cm x 150 cm. Dit juniorbed wordt geleverd met een stevige lattenbodem en is ook in het wit verkrijgbaar. Meer informatie vind je hier.

En wat vind je van dit Disney Frozen peuterbed?

peuterbed,frozen peuterbed,disney frozen bed,kinderbed frozen
Disney Frozen bed…
 

Hip peuterbed

peuterbed,hip peuterbed,hip juniorbed,juniorbed bopita,peuterbed scandinavisch
Hip peuterbed met Scandinavisch design…

Wat een hip bedje is dit! Het bedje heeft een Scandinavische look door de combinatie van wit met pootjes van blank beukenhout. Goed om te weten, is dat er nog meer meubels uit deze serie verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een nachtkastje, een groot ledikant, een kinderbureau of een kledingkast. Meer informatie over dit bed vind je hier.

Meegroeibed

peuterbed,meegroeibed,wit meegroeibed,junior meegroeibed,wit meegroeibed

Ook een goede oplossing: een wit meegroeibed! Hier kun je ook nog langer mee doen dan met een peuterbed. Je start met een kinderbedje van 140 cm x 90 cm. Schuif je het meegroeibedje helemaal uit, dan zit je aan de twee meter. Bij dit witte meegroeibed kun je een speciaal matras bestellen (zie foto). Dit matras bestaat uit twee delen: een keer een 140 cm x 90 cm matras en een kleiner deel van 60 cm x 90 cm dat je er d.m.v. een rits aan vast kunt maken. Meer informatie over dit meegroeibed vind je hier.

Een huisjes peuterbed…

peuterbed,huisjesbed peuter,peuterbed huisje,grijs peuterbed,grijs juniorbed huisje
Een huisjes peuterbed…

Wat een leuk bed is dit, welk kind wil dit nu niet?! Helemaal in Scandinavische stijl en ook verkrijgbaar in het wit. Dit houten huisjes bed is 160 cm x 80 cm. De hoogte is 120 cm. Niet alleen fijn om in te slapen, maar ook om in te spelen! Meer informatie over dit juniorbed vind je hier.

Ga jij voor een peuterbed of kies je toch voor een normaal kinderbed? Wat je ook kiest, we hopen dat je kindje lekker zal slapen in zijn/haar nieuwe bed!

Zie ook: